Във вторник сутринта Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) отново са се опитали да настъпят на Каменския участък като няколко щурмови групи под прикритието на артилерия и горските пояси са се опитали да напреднат към Пятихатки и Жеребянки през района на Лобково, пише "Рибар“ в последната си сводка за контраофанзивата на Украйна на Запорожкия фронт.

Формированията на въоръжените сили на Украйна са се опитали да преминат от север към Жеребянки, подкрепяйки удара от изток по пътя от Пятихатки. При това, както и преди, украинските формирования са действали без бронирана техника. Атаката е отбита.

Въпреки това наскоро 117-та и 118-а механизирани бригади от 10-ти АК на Въоръжените сили на Украйна са били разположени в Каменския сектор на фронта, като са разделени на частиу в Степногорск и Каменски. А днес колона от танкове и бойни машини на пехотата се е придвижила на юг от Степногорск.

Предвид прехвърлянето на две нови бригади на Василевското направление, основният акцент в новия етап от настъплението на Въоръжените сили на Украйна ще бъде поставен в близост до Каховския язовир. В същото време не се изключва едновременен удар от страната на Никопол по ЗАЕЦ, пише "Рибар“.