През нощта в акваторията на Черно море близо до Черноморское на Кримския полуостров са ударени два руски бързоходни десантни катера, а самото населеното място – казарма на силите на Москва, съобщава изданието "Украинская правда“, като се позовава на данни от Telegram каналите "Суспільне“, "Крымский ветер“ и Baza.

Според източници на "Суспільне“ операцията е извършена от Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна. Това потвърдиха и от ГУР пред медията Fakty.ua.

"Крымский ветер“ съобщи в сутрешните часове на деня, че е имало 4-5 удара в Черноморское, "предполагаемо на граничния пост“, но след това уточни, позовавайки се на абонати, че става въпрос за "атака срещу казармата“, където са в ход дейности по разчистването на отломки. Все още няма потвърждение на тази информация от надеждни източници, подчертава изданието.

Предполага се за удари по два катера, тъй като около тях са забелязани редица водолази.

По-рано Министерството на отбраната съобщи за свалянето на два дрона над Крим. Руският Telegram канал Baza База писа за "атака срещу петролна база във Феодосия, която е била отблъсната“.

Феодосия се намира на югоизточния бряг на Крим, а Черноморское - на западния бряг, уточняват от редакцията.