В нощта срещу събота, 21 септември, в Тихорецкия район на Краснодарския край са чути експлозии. Губернаторът Вениамин Кондратиев съобщaва, че е извършено нападение с дрон и "операции на противовъздушната отбрана", в резултат на което е възникнал пожар, съобщава New Voice, като се позовава на съобщения в Telegram канала Astra.

Жителите на населеното място в близост до пожара, са евакуирани, допълва руският губернатор в Telegram канала си.

"От своя страна местните жители твърдят, че безпилотните летателни апарати са атакували склад за боеприпаси. Въпросното село е Каменний в Тихорецкия район, където са разположени две военни поделения: военно поделение 57229-41 и военно поделение 01704", пише каналът Astra в Telegram. "Очевидци твърдят, че пожарът е започнал в първото".

Местните руски власти обвиняват за нападението Въоръжените сили на Украйна. Киев все още не е коментирал експлозиите.

На 18 септември ВСУ извършиха мащабна атака с БпЛА срещу оръжеен склад с руския град Торопец, Тверска област. Според съобщение я вукраинските медии там са се съхранявали ракети за системите "Искандер" и "Точка-У", авиационни бомби и артилерийски боеприпаси.

За нападението на складовете са използвани повече от 100 безпилотни самолета.

В резултат на пожарите и мащабните експлозии в Торопец са регистрирани повече от десет земетресения. В интернет са публикувани сателитни снимки, които потвърждават щетите по склада, който вероятно е най-големият в географски европейската част на Русия.