Склад за боеприпаси във Воронежката област на Русия е бил ударен с дронове на Службата за сигурност на Украйна (СБУ). Това е съобщил за украинския Канал 24 източник от СБУ.

"През нощта на 7 септември руснаците са загубили голям склад за боеприпаси и оборудване в село Солдатское, Воронежка област на Руската федерация", пише украинската медия.

Източникът е съобщил, че русия активно използва този склад за прехвърляне на оборудване в Украйна, поради което безпилотните апарати на "СБУ работят по него".

В същото време към момента в обекта са регистрирани четири мощни пожара и непрекъсната детонация на боеприпаси, които продължават и до сега. Местните власти спешно евакуират жителите на близките населени места, посочва украинската медия.

"СБУ продължава системната си работа за създаване на демилитаризирана зона в регионите на Русия, граничещи с Украйна. Военните летища, складовете за боеприпаси и инфраструктурните обекти, които работят за войната в Украйна, те са легитимни цели", е заявил източникът от СБУ.