Президентът на САЩ Джо Байдън се опитва да отклони общественото внимание от собствените му провали във вътрешната и външната политика, като критикува и атакува своя предшественик Доналд Тръмп и неговите поддръжници. Това подчерта бившият американски президент в обръщение, публикувано от пресслужбата му, предава TACC.

"Този политически театър е само отвличане на вниманието от факта, че Байдън напълно се провали… Байдън работи усилено, за да засенчи некомпетентната си работа <...>. Всичко, до което се докосне, се превръща в провал“, категоричен е Тръмп.

По-рано Байдън каза, че Тръмп се е опитал да избегне мирно прехвърляне на властта след загубата на президентските избори през ноември 2020 г., "когато тълпата, прибягвайки до насилие, нахлу в Капитолия“. В речта си настоящият лидер на Белия дом многократно и остро критикува своя предшественик. По-специално, според Байдън, Тръмп, който "активира тълпата да атакува“ Капитолия, "гледа [това, което се случва] по телевизията дълги часове и не направи нищо“, за да спре бунтовниците.

Превод и редакция: Тереза Герова