Температурите ще достигнат до 21 градуса по Целзий днес, като прогнозата за затопляне ще продължи до петък, съобщи метеорологичната служба на Гърция, цитирана от Ekathimerini.

Ще бъде като цяло ясно, като се очакват локални валежи главно в някои островни райони, особено в Йонийските острови, западните и североизточните части на континента, източното Егейско море, Цикладските острови, както и Крит.

Видимостта във вечерните часове ще е локално ограничена, главно в западните и северните райони на места ще се образува мъгла.

Температурите ще са от 17 до 19 градуса в западните, централните и северните части на континенталната и от 19 до 21 градуса в останалата част от страната.

Средната температура  в страната за декември е 11°C.

Припомняме, че в края на ноември лошото време в Гърция нанесе щети в редица райони, сред които и полуостров Халкидики. Той беше и сред най-засегнатите в страната от преминалия циклон.

В началото на декември "Фокус" ви показа и сняг на Халкидики, засне го регионалният сайт Хalkidiki Politiki. Заснежената гледка около основните пътища е дотолкова рядка на гръцкия полуостров, че медията я коментира, а новината беше една от основните за деня.

Халкидики и трите ръкава на полуострова са едни от най-любимите дестинации за българите през лятото, не са малко и тези, които избират именно тази част на Гърция и за прекарване на коледно-новогодишните празници.