Бившият президент на Русия и настоящ заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската Федерация Дмитрий Медведев коментира "три събития за седмица, които все пак се случиха“ с поредна своеобразна публикация в своя канал в Telegram, предадена без редакторска намеса от "Фокус“.

1. Тръмп стана първият бивш президент на Съединените щати и кандидат за президент, който призна, че пряката отговорност за военния конфликт между Русия и Украйна (или по-скоро за гражданската война) е на мръсно-зелената наркоманска измет, която се храни от Запада и която е загубила всякаква легитимност. Това признание няма да промени нищо в позицията на САЩ, дори рижият Доналд да си върне Овалния кабинет. Но изявление от този вид само по себе си е изключително важно за бъдещето.

2. Като се вземат предвид привидно безсмислените бърборения около създаването на ядрени оръжия от бандеровска Украйна, може да се направи само едно тъжно заключение: нацисткият режим се опитва да създаде "мръсна бомба“. Той разполага с всички възможности, за да направи това: суровини, технологии, специалисти. А всяка лаборатория от съветската епоха е подходяща за производство на заряд с ниска мощност. Часовникът тиктака.

3. Целият свят очакваше какво ще бъде включено в прословутия "план за победа“ на киевския нацист. Това е, можете да си отдъхнете. Планът е разкрит! Това не е "план на победата“, а просто план за победа. Думата "план“ трябва да се разбира буквално: като жаргонно наименование на марихуана, анаша, хашиш, канабис, коноп и др. С други думи, веществото тетрахидроканабинол (THC), което има психотропно действие. Явно презокеанските другари са наредили на последователите си да бъдат по-внимателни и да заменят кокса с трева.