Председателят на Комисията по надзор в Камарата на представителите Джеймс Комер призова директора на "Сикрет сървис" на САЩ да даде показания пред Конгреса след опита за покушение срещу бившия президент Доналд Тръмп, става ясно от публикация на Комисията в социалната мрежа Х.

Тръмп бе прострелян в по време на митинг в Пенсилвания в събота след неуспешния опит за покушение от страна на въоръжен мъж. Съобщава се, че стрелецът и един от участниците в митинга са загинали, а други двама зрители са ранени.

В писмо, публикувано от Комисията по надзор на Камарата на представителите, Комер иска от директора на "Сикрет сървис" Кимбърли Чийтъл да се яви на изслушване, насрочено за понеделник, 22 юли.

"Вече се свързах със "Сикрет сървис" за брифинг и също така призовавам директора на "Сикрет сървис" Кимбърли Читъл да се яви на изслушване. Комисията по надзор скоро ще изпрати официална покана", посоч news pic 2
©
ва Комер в изявление на Х.

"Моите молитви са с президента Тръмп и с жертвите на опита за убийство на днешния митинг в Пенсилвания", продължава той. "Благодаря на смелите членове на "Сикрет сървис", които изложиха живота си на риск, за да защитят президента Тръмп, и за американските патриоти в публиката, които помогнаха на други пострадали. Политическото насилие във всички форми е неамериканско и неприемливо. Има много въпроси и американците изискват отговори".