Въоръжените сили на Украйна вероятно ще трябва да оставят Селидово, а въпросът е кога ще стане това, защото е важно да не се отлага момента и да се вземе предвид опитът от Угледар. Това мнение изрази директорът на информационно-консултантската компания Defense Express Сергей Згурец в ефира на телевизионния канал "Еспресо“, като отбеляза, че боевете в града са неизгодни за ВСУ и водят до много големи загуби.

"Предимството на противника е, че ние ще трябва да напуснем Селидово, тъй като битката в града обикновено е неизгодна. Съотношението на загубите обикновено е едно към едно, което е неприемливо за нас“, заяви той.

Згурец отбеляза, че сега в Селидово има само една снабдителна линия, която работи под обстрел, и трябва да се осъзнават рисковете от флангови атаки по нея.

Смятам, че военните трябва да преценят рисковете и да вземат предвид опита от Угледар, за да не вземат решения в последния момент под натиска на вражеската артилерия“, подчерта Згурец.

Генерал-лейтенантът от ВСУ Игор Романенко също отбеляза, че ситуацията в Селидово е преминала в критичен стадий и най-вероятно украинците ще трябва да напуснат позиции в града, за да спасят живота на войниците.

Той отбеляза, че руснаците са се концентрирали на южния фланг от Покровск - това са Угледар, Курахово и след това към Покровск.

Междувременно по-рано офицер от 59-та отделна мотопехотна бригада Сергей Цехоцки заяви, че руснаците могат да имат план в случай на превземане на Курахово. Според военния след това руснаците може да започнат да се придвижват към Запорожие, "за да могат да имат повече козове в бъдещи преговори“.