Главното разузнавателно управление (ГРУ) на Министерството на отбраната на Украйна разпространи видео от спецоперация на територията на Крим, пише Украинская правда.

"В рамките на специалната операция на военното разузнаване на Украйна на територията на временно окупирания Крим, разузнавачи от подразделението със специално предназначение "Артан“ на ГРУ на Министерството на отбраната на Украйна извършиха десант на западното крайбрежие на речния полуостров, както и на Тендровската и Кинбурнската коса."

Операцията е извършена на 4 октомври от украински специални части.

Съобщава се, че на връщане след изпълнение на бойна мисия в Крим, войниците на "Артан" са водили и битка в морето, руските сили са се опитали да преследва специалните части на надводни високоскоростни патрулни катери с подкрепата на авиацията.

"'Това не е първата и не последната операция на Силите за сигурност и отбрана на Украйна на Кримския полуостров. Повечето от тях ще станат известни едва по-късно. Това е систематична, планирана и координирана работа на всички участващи звена. Последствията от нашата работа са, че враговете ще ги усещат дълго време. С нашите действия ние постоянно напомняме на руските нашественици за неизбежността на освобождаването на всички окупирани територии", е заявил командирът на  подразделението.