Великобритания и нейните западни съюзници са готови да оказват помощ на Украйна в продължение на години и ще демонстрират това пред Русия, заяви външният министър на Обединеното кралство Дейвид Камерън, изказвайки се пред комисията по външна политика на британския парламент, предава Sky News.

"Заедно с нашите съюзници искаме много ясно да покажем на (руския президент Владимир) Путин, че неговата политика на изчакване няма да проработи с нас. Ние сме готови да подкрепим Украйна през 2024, 2025, 2026 г., ние сме готови да им предоставим тази подкрепа, тъй като това е основното предизвикателство за нашето поколение“, отсече той, като подчерта необходимостта от интензифициране на производството на оръжия за Киев.

"Не искам да навлизам в подробности за броя на снарядите [предназначени за прехвърляне в Украйна] и т.н., но общият БВП на страните от нашата коалиция е 25 пъти по-голям от този на Русия, така че не би трябвало да е невъзможно да увеличим значително индустриалното производство“, заяви Камерън.