Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) може да са използвали крилати ракети "Нептун“, за да ударят складовете на руските войски близо до град Мариупол, пише изданието Defense Express.

Според редакцията в подкрепа на това предположение е фактът, че именно ВМС на Украйна са докладвали първи за унищожаването на целите. В този случай ударът ще е нанесен по цел, намираща се на разстояние по-малко от 100 километра от фронтовата линия.

Defence Express отбелязва, че ако наистина са използвани ракети "Нептун“, това показва две неща: че Украйна е увеличила производството си и че ВСУ вероятно имат недостиг на крилати ракети Storm Shadow/SCALP-EG или ATACMS.

По-рано медиите разпространиха информация, че край Мариупол е атакуван склад за ракети за ПВО на руската армия. Впоследствие съветникът на кмета на Мариупол Пьотр Андрющенко обяви, че е потвърдено попадение в складове с боеприпаси в село Глубокое. Във вторник, 17 септември, ВМС на Украйна потвърди, че е нанесен ракетен удар по руски складове за боеприпаси край Мариупол.