Руската армия може отново да повтори тактиката на обкръжаване от Угледар, но този път около Селидово в Донецка област. Това е съобщил Серхий Згурец, директор на информационно-консултантската компания Defense Express, в ефира на телевизия Espresso.

Според директора на информационно-консултантската компания Defense Express около Селидово се развива ситуация, в която Русия отново използва изпитана маневра за струпване на сили по фланговете.

"Селидово е изключително важно за врага, за да продължи да напредва към Покровск. Селидово е ефективно защитено от бригадата "Кара-Даг" на Националната гвардия на Украйна. Въпреки това врагът ще се опита да осъществи фланговите си подходи и в този район на фронтовата линия", е посочил Згурец.

Згурец смята, че руската армия ще продължи да се опитва да прилага стратегия на изтощаване с предимството на жива сила и артилерия спрямо Въоръжените сили на Украйна.

"Смятам, че сега Пречистка и Богоявленка ще бъдат нова отбранителна линия за нашите войски. Но защитата в полеви условия е много по-трудна от защитата в сгради, независимо от факта, че Угледар е напълно разрушен", е допълнил експертът.

Той също така е подчертал, че руските войски се опитват да окажат натиск върху Покровското направление. На този участък от фронтовата линия, както и на направленията Курахово и Торецк, се пада половината от общия брой на сблъсъците.

Както е съобщено по-рано, Руската федерация е разположила цял армейски корпус и допълнителни танкови сили в град Селидово в Донецка област. Понастоящем сражения се водят в Торецк, Ню Йорк и Часов Яр.