В Курска област Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) напредват край Камишевка, но руските войски имат нови успехи на Харковското, Донецкото и Луганското направление, показват данни на проекта DeepState, предадени от Informator.

Украинските въоръжени сили са възобновили позициите си край Зелезнянское в Донецка област. Украинските военни са напреднали и край Камишевка в руската Курска област. В същото време руските войски са напреднали в три региона на Украйна.

Това показват актуализираните карти на анализаторите от DeepState. Според данните руските сили на напреднал и близо до Кругляковка в Харковска област.

Руските сили са извършили и няколко настъпателни операции в Донецка област. По-специално, край Клещеевка, Красногоровка, Острого, както и в Северное, Торецк, Георгиевка и Максимилиановка.

В Луганска област руските сили също постигат успехи. Те са напреднали в село Невское.

"Украинските сили за отбрана възобновиха позициите си край Зелезнянское и напреднаха край Камишовка", посочват анализаторите на DeepState.

Руските войски настъпват към Донецка област. Неотдавна анализатори на украинския проект съобщиха, че руските сили са настъпили в района на пет населени места в Донбас. По-специално, край Екатериновка и Водяне, както и в Спорное и Украинское. Нови настъпления на руските сили има и край Угледар в района на автомагистрала О-0532.

Освен това руските войски напредват край Ню Йорк, Иванивское и Галициновка в Донецка област.