Руските войски са постигнали "известен успех“ в Донецка и Луганска области, като са напреднали в района на четири населени места, съобщават анализатори на DeepState.

"Врагът е напреднал близо до Стелмаховка, Макеевка, Евгеновка и Невелское“, се казва в доклад на DeepState в Telegram канала на ресурса. Публикувана е и актуализирана карта на военните действия.

Според оперативната информация на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) към 08:00 часа, на Купянско направление броят на военните сблъсъци за денонощие е 17, допълва УНИАН. ВСУ са отразили атаки на руснаците в районите на Синковка, Степная Новоселовка, Берестовое и Песчани в Харковска област; както и край Стелмаховка в Луганска област.

На Лиманското направление ВСУ са предотвратиха 16 десантни операции на руските войски в районите на селата Грековка, Макеевка, Невское и Торское в Луганска област.

В същото време на Покровско направление ВСУ са отблъснали 49 атаки край населените места Новоалександровка, Воздвиженка, Евгеновка, Новоселовка Първая, Сокол, Восход, Яснобродовка и Нетайлово в Донецка област.