Руските войски държат частично под огневи контрол град Покровск в Донецка област, обяви съоснователят на DeepState Роман Погорели в ефира на KИЕВ24.

"Започнаха да нансят удари срещу Покровск. Стигат дори до Павлоград... Увеличават обстрела си и това ще се засили с времето заради напредването на руснаците“, коментира Погорели.

По думите му напредъкът, който руснаците постигат на Покровското направление, не може да се нарече "стабилизация“.

Погорели подчерта, че към момента на изявлението на главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Александър Сирски за "стабилизиране“, всеки е можел да забележи, че няма промени в района на Гродовка, Селидово, тъй като руснаците срещат доста мощна съпротива от страна на военните на Киев.

"Сега московчаните се опитват да пробият с машини в района на Селидово, опитвайки се да се движат по насаждения, по изкопани окопи. Нашите военни им нанасят поражение, там всичко е покрито с трупове“, увери още съоснователят на DeepState.

Той добави, че руснаците са се активизирали в района на Мемрик, Украинск, Горняк, т.e. към Красногоровка, и там напредват доста значително: "Има постоянна активност, ситуацията е много напрегната и сложна“.

Според него има информация, че Руската федерация прехвърля допълнителни резерви. Освен това се опитват да търсят слаби места и да пробият отбраната на ВСУ.