Украинският военно-аналитичен ресурс DeepState докладва за тежкото положение на 206-ти батальон на Териториалната отбрана на Украйна,  като предупреждава, че поледствията от тази ситуация може да бъдат загубата на Ню Йорк и Торецк в Донецка област.

Отбелязва се, че анализаторите от проекта са получили множество съобщения от бойци, "които съдържат данни за критично и неутешимо състояние на нещата в района на Торецк, по-специално в населените места Ню Йорк и Юриевка“.

"Военно-политическото ръководство трябва да обърне внимание на процеса на управление на 41 ОМБр, включително на 206-ти батальон на ТрО, което стана повод за обществени дискусии през последните няколко дни“, се казва в съобщението на експертите.

Един от възможните резултати от ситуацията според DeepState е загубата на Ню Йорк и Торецк, което ще се превърне в допълнителна тежест за Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) и ще доведе до необратими последици.

"Ако съответните събития не бъдат взети предвид, за да се предприемат действия, тогава командването на 41-ва бригада ще загуби командированите части и ситуацията само ще се влоши. И за да избегнем излишни спекулации, отбелязваме, че натискът на врага се сдържа благодарение на невероятните усилия на войниците, но хората не са вечни, а никой не може да върне живот“, предупреждават анализаторите.

Отбелязва се, че "трагични процеси“ се случват и на линията Воздвиженка-Новоселовка.