Руските войски продължават да напредват успешно на фронта в Донбас, съобщават украинските анализатори от Deep State.

През нощта те информираха за актуализацията на бойната карта. "Врагът окупира Птичие, а също така настъпи близо до Песчани, Калиновка, в Карловка, Мемрик, Красний Яр, Михайловка, Северни, Новогродовка и околностите“, се казва в съобщението в Telegram.

Анализаторите смятат, че украинското общество и съответните власти трябва да обърнат внимание "какво се случи с Новогродовка и какво ще се случи със Селидов“. "Опитът и липсата на наказание за Очеретино породиха нова трагедия, на която всеки от нас е свидетел“, допълват те.

Вчера DeepState писа за напредъка на руските войски край Новоторецк, Михайловка, Яснобродовка, както и в Константиновка, Новогродовка и Железни.

През нощта Генералният щаб на украинските въоръжени сили съобщи, че руснаците непрекъснато атакуват украински позиции, използвайки предимството си в жива сила и техника.

Припомняме, че по-рано президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че на заседание на щаба на Върховния главнокомандващ е взето решение за укрепване на Покровското направление.