Четирима полицаи са ранени при стрелба в Лион. Градът и неговите предградия, подобно на много градски центрове, в продължение на четири дни са сцена на насилие и грабежи, в резултат на размириците в знак на протест след смъртта на младия Нахел, убит от полицай, пише Le Parisien

Полицейски служители са били сериозно ранени от сачми в нощта на 30 юни във Оверн-Рона-Алпи, според информация от BFMTV, потвърдена за Parisian от полицейски източник.

Според информацията стрелецът е пътувал със скутер, когато е стрелял с пистолет по служителите, които са "обезопасявали“ площад Ги Моке.

Полицията е била нападната от лица, които са хвърляли снаряди по тях, докато те са отговорили със сълзотворен газ, е заявил полицейски източник. Според синдикален източник десет полицаи са ранени, а четирима са хоспитализирани. 

През последните дни избухнаха бурни протести в цяла Франция, след като полицай в предградие на Париж застреля и уби 17-годишния Нахел М., който е от северноафрикански произход. Протестиращи атакуват обществени сгради, транспортни системи и магазини със снаряди и коктейли Молотов, ранявайки над 250 членове на силите на реда, а 994 души са арестувани.