Украйна е засилила огневите си позиции и е прехвърлила резерви на Купянското направление, за да направи невъзможно настъплението на руските нашественици, съобщава РБК-Украйна, като се позовава на говорителя на Източната група на въоръжените сили на Украйна Сергей Череватий.

Той отбеляза, че направлението Лиман-Купянск е под постоянния контрол на командващия. И така, той лично е посетил всички ключови бригади, които пряко осигуряват стабилна отбрана там.

"Бяха дадени незабавни ясни заповеди за изграждане на ешелонирана отбрана. Нашите огневи позиции бяха укрепени, дадени бяха определени методически препоръки, бяха прехвърлени резерви. Следователно това направи невъзможно придвижването на противника“, заяви Череватий.

Заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр каза, че на изток е регистрирано намаляване на броя на руските обстрели и атаки, тъй като украинските бойци са нанесли мощни удари по руснаците, когато са се активирали на Купянско и Лиманско направления. Сега руснаците се прегрупират и възстановяват.

Едновременно с това ВСУ продължават да водят настъпателни действия на Бахмутско, Мелитополско и Бердянско направления. Те превзеха село Урожайное и в момента се закрепват на постигнатите линии.