Доналд Тръмп продължава да заема непоклатима водеща позиция сред кандидатите на Републиканската партия, които се борят да се изправят срещу президента Джо Байдън през следващата година, сочи ново проучване на CNN, проведено от SSRS.

Тръмп е основният избор за номинацията на своята партия в традиционния Ден на труда, с който започва по-активният сезон на кампанията, изпреварвайки най-близкия си съперник с повече от 30 пункта (52% от републиканците и независимите избиратели, които са с възгледи по-скоро към републиканците, го подкрепят, в сравнение с 18%, които подкрепят губернатора на Флорида Рон ДеСантис). Тръмп като цяло е смятан за най-добре справящ се с широк кръг от проблеми.

Повече от 4 на всеки 10 души от потенциалните гласоподаватели на Републиканската партия твърдят, че са решили окончателно да го подкрепят за номинацията (43% са категорични привърженици на Тръмп, 20% са за друг кандидат, а 37% не са избрали или смятат, че биха могли да променят мнението си).

Малка част - 44% от републиканците и независимите републиканци са сериозно загрижени, че обвиненията, повдигнати срещу Тръмп ще повлияят негативно на възможността му да спечели изборите през 2024 г., ако бъде избран за кандидат на републиканците, докато 56% не са сериозно загрижени за това. Една трета от тези, които подкрепят Тръмп, имат такива опасения (34%), като те нарастват до 54% сред републиканците, подкрепящи друг кандидат.