Китайските власти възнамеряват още повече да отворят страната за света и да създадат най-оптималните условия за чужденците. Това заяви на пресконференция след третия пленум на Централния комитет на Китайската комунистическа партия (ЦК на КПК) заместник-началникът на канцеларията на финансово-икономическата комисия Хан Венсю, предава ТАСС.

"Китай ще осигури високо ниво на отваряне към външния свят“, увери той.

Хан Венсю подчерта необходимостта Китай едностранно да разшири отвореността към най-слабо развитите страни и съвместно да формира висококачествени проекти в рамките на инициативата "Един пояс, един път“.

"Така че мащабният пазар на Китай ще предостави големи възможности за целия свят“, добави той по този повод.

Представител на Централния комитет на КПК заяви, че Пекин, в съответствие с решението на пленума, ще поеме инициативата за адаптиране към международните търговски и икономически правила, основани на високи стандарти. В същото време тя непрекъснато ще разширява своята институционална отвореност и ще формира отворена икономическа система.

"Китай ще продължи да се развива независимо и систематично ще отваря своите пазари за стоки и услуги, капитал и трудови ресурси за външния свят“, увери Хан Венсю.

В същото време, според него, ще бъдат създадени още по-оптимални условия за чужденците по отношение на влизане, пребиваване, получаване на медицински услуги и извършване на плащания.

"За да изпълни тези задачи, китайското ръководство ще реализира както големи, така и малки, но ефективни проекти, насочени към повишаване на нивото на благосъстоянието на хората“, заключи Хан Венсиу.

От 15 до 18 юли в Пекин се проведе третият пленум на XX-ия състав на ЦК на КПК. Той беше посветен на въпросите за цялостното задълбочаване на реформите и насърчаване на модернизацията на страната.