През нощта Израелските отбранителни сили (ЦАХАЛ) са нанесли "вълна“ от удари срещу елитни части на ХАМАС, съобщава военните на еврейската държава на официалния си канал в Telegram.

"Израелските отбранителни сили започнаха вълна от удари срещу елитните сили на ХАМАС – "Нукхба“, насочени към оперативни командни центрове, използвани от екстремистите“, се казва в доклада.

В разпространеното съобщение се пояснява, че "елитните части на Нукхба се състоят от терористи, избрани от старши агенти на ХАМАС, определени да извършват терористични атаки като засади, нападения, проникване през терористични тунели, както и атаки с противотанкови ракети и снайперски огън. "Нукхба“ бяха една от водещите сили, които проникнаха в държавата Израел, за да извършат убийствени терористични актове срещу нейните граждани“.

Допълва се също, че ЦАХАЛ са ликвидирали още един високопоставен член на ХАМАС - Мохамед Абу Шамла, старши военноморски оперативен агент от бригадата "Рафах“. Резиденцията на Абу Шамла е била използвана за съхранение на военноморски оръжия, предназначени за терор срещу държавата Израел, уверяват военните на страната.

По последни данни в северната част на Ивицата Газа е ликвидиран и един от лидерите на палестинската групировка "Ислямски джихад“ Муса Насир.