Израелските отбранителни сили (IDF) или още ЦАХАЛ са убили един от командирите на специално подразделение на палестинската радикална групировка "Хамас". Това се посочва в съвместно изявление на ЦАХАЛ и Главната служба за сигурност (Шин Бет), предаде The Times of Israel.

"Според разузнавателни доклади от израелските отбранителни сили и Главната служба за сигурност, бойци на IDF са убили в ивицата Газа Билал Ал-Кедра, командир на една от бригадите на специалните сили на "Хамас" "Нухба", който ръководи терористична атака срещу граничния кибуц Нирим“, се посочва в доклада.

IDF също така съобщиха, че въздушният удар е убил "други бойци на "Хамас' и бойци на "Палестински ислямски джихад". IDF са поразили и оперативни командни центрове на "Хамас", военни формирования, места за изстрелване, площадки за изстрелване на противотанкови ракети и наблюдателни постове. Освен това са нанесени удари по оперативни командни центрове на терористичната организация "Ислямски джихад", се казва в изявление на пресслужбата на армията.

По-рано IDF съобщиха за ликвидирането на командира на една от ротите на специалните сили на "Хамас" "Нухба" Али Кади, който ръководи терористичната атака срещу израелски селища близо до ивицата Газа на 7 октомври.