Товарен кораб, плаващ под знамето на Белиз, заседна близо край село Витязево близо до Анапа в Черно море, предава ТАСС, като се позовава на Telegram канала на "Росморречфлот“.

"Силна буря изхвърли на плитчините край бреговете на Анапа близо до село Витязево, корабът за насипни товари Blue Shark, плаващ под флага на Белиз. Според капитана на кораба на борда има 21 членове на екипажа, граждани на Сирия, Индия и Египет“, се казва в доклада.

Отбелязва се, че се разработва план за аварийно-спасителна операция.

Корабът е бил до пристанището на Таман, където е натоварил ечемик за превоз до Египет. Товарният кораб хвърли котва, след като получи предупреждение за буря, а в понеделник вечерта той беше откъснат от котвите си поради силни ветрове и вълни. Корабът се понесе към брега и заседна.

"В момента корабът е заседнал на равен кил в непосредствена близост до брега“, уточниха от Росморречфлот.

Според информация от оперативния щаб на Краснодарския край в сухотоварния кораб са установени проблеми с двигателя. "Няма петролен разлив. Той [корабът] ще бъде върнат на вода, след като метеорологичните условия се подобрят", се казва в съобщението в канала Telegram. Уточнява се, че корабът се намира на 440 м от брега.