На снимка от понеделник, 29 юли, получена от източници от украинския сектор за отбрана и сигурност, на която се вижда как туарегските бунтовници позират с украинското знаме, след като току-що са нанесли голямо поражение на финансираните от руската държава наемници на "Вагнер" в Мали, пише Kyiv Post.

Андрий Юсов, говорител на Главното разузнавателно управление (ГРУ) към Министерство на отбраната на Украйна, заяви по-рано през деня, че "бунтовниците (в Мали) са получили необходимата информация, която е позволила да се проведе успешна военна операция срещу руските наемници", и добави: "Засега няма да обсъждаме подробности, но ще има още какво да се каже".

"Тази снимка сякаш показва подкрепата на туарегите за Украйна - която преследва наемниците на "Вагнер" из целия африкански континент", пише Kyiv Post.

По-рано руските медии съобщиха, че "колона от правителствени войски и военни на ЧВК "Вагнер" в Мали е нападната от засада от туарегски ислямисти", при атаката е загинал администраторът на Telegram канала Grey Zone, както и други "смели момчета" сред които и командирът на "Вагнер" Антон Елизаров (с позивна "Лотос") командвал превземането на украинския град Соледар през 2023 г.