Затворници от колония с максимална степен на сигурност (ИК-19) във Волгоградската област взеха за заложници служители на Федералнара служба за изпълнение на наказанията (ФСИН), сред които началникът на оперативния отдел подполковник Александър Б. и младши инспектор на дежурството обслужване, предават ТАСС и РИА Новости.

Към настоящия момент е потвърдена смъртта на четирима служители на пенитенциарното заведение. А Росгвардия съобщи за ликвидирането на четирима нападатели. Заложниците са освободени.

Основната информация за инцидента:

Затворниците са взели за заложници служители на поправителния дом на заседание на дисциплинарната комисия, съобщиха за ТАСС от пресслужбата на Федералната пенитенциарна служба на Русия.

Трима от затворниците, вдигнали бунт, са осъдени за трафик на наркотици, а друг – за непредумишлено убийство по време на сбиване.

Снайперисти от специалните сили на Росгвардия във Волгоградска област са неутрализирали с точни изстрели четирима затворници, взели за заложници служители на затвора. В резултат заложниците са били освободени.

Следственият комитет на Русия образува дело завземане на заложници. В екипа, който ще разследва случая, са включени най-опитните следователи и криминалисти, увериха органите.

Федералната служба за изпълнение на наказанията изпрати служители на централния офис във Волгоградска област.

В района е създаден оперативен щаб за координиране на работата,

Президентът на Русия Владимир Путин обяви, че началникът на ФСИН му е докладвал лично за ситуацията във Волгоградската колония.