Българка, за която се твърди, че работи като проститутка в Германия, е в неизвестност от близо два месеца. Макар полицията все още да не е открила тяло, по случая има задържан 73-годишен мъж, заподозрян в убийството й, съобщава вестник BILD.

Катина Кирилова-Путела добива известност в медиите като "българката с татуировка на сърце“. Жената изчезва близо до Бамерсдорф във федералната германска провинция Бавария. Нейни роднини подават сигнал за изчезването й, след като не успели да установят контакт с нея. Ден след това криминална полиция започва издирването й – досега неуспешно. Налице са обаче индикации, че тя е била убита.

В петък криминалната полиция и прокуратурата на Бамберг потвърдиха, че разследват предполагаемо убийство.

"Подозрението за убийството на жената много скоро бе насочено срещу 73-годишен мъж от квартал Форххайм“, пише изданието в статия от средата на август и подчертава, че срещу него е била издадена заповед за арест заради предполагаемо убийство. Смята се, че заподозреният Йозеф Георг Хеймрат е бил неин клиент. Той остава в ареста, допълва изданието.

Твърди се, че за последно Катина Кирилова-Путела посетила Хаймрат в Еголсхайм, след което е изчезнала. По време на разследването "възникнаха незначителни неща, които обаче породиха спешни подозрения“, пояснява говорител на полицията.

Изчезналата българка и Хеймрат са се срещнали в квартала на Червените фенери.

По случая е създадена специална комисия с 30 следователи. В следващите седмици предстоят множество разпити, обезопасяване на следите и разширяване на издирването на 33-годишната.