Гражданин на България се нарязал със счупена бутилка във врата на международното летище "Ел Дорадо“ в колумбийската столица Богота пред очите на ужасени пътници и служители, съобщава PYOK.

Инцидентът се разиграл в събота вечер, когато българинът пристигнал на летището и потърсил помощ от имиграционните служители, за да се върне обратно в родината си. Според местни издания мъжът е уведомил летищните власти, че е станал жертва на обир, в резултат на което е без никакви лични вещи, включително паспорт, пари и други документи.

Българинът молил служителите да му помогнат да се върне в страната ни, но му било казано да потърси помощ от посолството ни в латиноамериканската страна. След като го уведомили, че не може да се качи на самолет, мъжът счупил бутилка и притисна парче стъкло към врата си.

"Зашеметени минувачи наблюдаваха как имиграционните служители и полицията се опитваха да преговарят с мъжа, преди той внезапно да забие парчето стъкло във врата си. Пътниците крещяха от ужас, докато мъжът многократно се намушка във врата, а местните органи на реда се втурнаха да се опитат да го спрат да се самонарани“, пише медията.

Видео от инцидента показва как мъжът бяга от полицията, но се препъва, а служител на реда се опитва да го удари с електрошок в опит да поеме контрол над ситуацията. Българинът успява да спринтира през зоната за регистрация на летището, преди полицията в крайна сметка да го задържи. Впоследствие е преместен в медицински център за спешно лечение.

Инцидентът се случва само дни, след като американски турист бе уловен от камера да рита и удря по вратата на самолет на LATAM на същото летище, след като пристигна на гейта, когато качването на борда било вече приключило.