Българин, който е използвал приложение за козметична терапия, за да предлага масажи и е нападнал сексуално десет клиентки в собствените им домове, е осъден на девет години и половина затвор, предава Daily Mail.

45-годишният Юлиян Димов се възползвал от жертвите си, след като те резервирали сеанси при него чрез приложението Urban, което позволява на клиентите да се свързват с терапевти на свободна практика за частни сеанси.

Димов, който е професионален физиотерапевт, е заловен, след като една от жените подава сигнал за това, че я е нападнал по време на масаж през ноември 2022 г.

Служителите се свързали с други хора, които са имали сеанси с него, и те съобщили за подобни нападения.

Българският гражданин бил арестуван на Гетуик, докато се опитвал да се качи на еднопосочен полет за родината си на 15 юни миналата година.

Полицията прегледала телефона му и открила повече от 30 снимки на жени, които били направени без тяхното съгласие при домашни посещения.

След това той препращал снимките на жертвите на свой приятел, който работел в агенция за недвижими имоти.

Въпреки доказателствата за сексуално насилие и воайорство, Димов твърди, че снимките са били предназначени единствено за професионална употреба в неговия уебсайт за масажи.

Преди това той е признат за виновен за поредица от престъпления срещу десетте жертви в съда в Ууд Грийн Краун.

Миналия месец Димов от Енфийлд, Северен Лондон, беше осъден по 12 обвинения в сексуално насилие, шест обвинения във воайорство и два опита за воайорство.

Димов е осъден на пет години затвор за две нападения, три години за всички обвинения, свързани със сексуално насилие, и осемнадесет месеца за три обвинения във воайорство - като всяка присъда се изпълнява последователно.

Той получава и 12 месеца затвор за два опита за воайорство.