Руската редакция на изданието The Insider публикува статия във връзка с ареста във Франция на руснака Кирил Грязнов, заподозрян в "дестабилизиране“ на Олимпийските игри. От нея става ясно, че тъкмо българи са изпратили сигнал за "подозрителния персонаж“.

На 7 май Грязнов трябвало да лети за Париж с прекачване в Истанбул, но "се напил толкова много“, че на летището не само отказали да го качат в самолета, но и го вместили в "черен списък“ на пътниците. Ето защо руският готвач, завършил академията Le Cordon Blue и работил в отличен със звезда "Мишлен“ ресторант, се отправил с кола към България, където "отново се напил и трогнат от българското гостоприемство, започнал да разказва на случайни хора, че ще ходи в Париж с тайна мисия“.

"Те ще помнят тази олимпиада дълго време!“, заканли се той, без обаче да обясни какво конкретно има предвид. В отговор на скептични мнения Грязнов размахал "някаква идентификация, предназначена да докаже, че той наистина е свързан със специалните служби“ на Москва. Пред свидетели той се обадил на някого и съобщил, че е наел друг молдовец от Кишинев за задачата и всичко върви по план. "Възхитени българи предупредиха The Insider за странния гост, а проверка показа, че той наистина е подозрителен персонаж“, пише изданието.

От редакцията твърдят, че тяхна проверка доказва, че готвачът действително е бил вербуван от руските разузнавателни служби, за да извърши "провокации“ на Олимпийските игри в Париж.  Грязнов бе арестуван от френските власти и у него са открити доказателства, позволяващи да бъде обвинен в шпионаж, допълва изданието.