"Разузнаването на Украйна знае за няколко опитиа за убийство на руския президент Владимир Путин. Правени са опити за покушение срещу лидера на Кремъл, но досега те са били неуспешни", коментира Кирило Буданов, началник на Главното разузнавателно Укравление към Министерство на отбраната на Украйна (ГРУ) в интервю за NV.

"Правени са няколко опита за покушение, но, както виждате, и досега са неуспешни", е заявил Буданов.

Запитан дали Путин не е по скоро компромисна фигура за обкръжението си и "арбитър, който устройва всички", Буданов е отговорил, че "отдавна не става дума за компромис".

В този контекстБуданов е припомнил разказите на своята баба, която е била свидетел на смъртта на Йосиф Сталин.

Буданов е коментирал и намеренията на Украйна да разруши Кримския мост.

"Тя казваше, че хората са си мислели, че целият им свят се е сринал, и не са знаели как да живеят. Путин е на власт вече повече от 20 години, така че усещането ще бъде много подобно, а сега руснаците се страхуват да не го загубят, защото той е гарант за стабилността на живота им", добави Буданов.

Буданов е подчертал, че Кримският мост трябва да бъде разрушен. "...успяхме да накараме Русия да изтегли корабите си от Крим, доколкото това е възможно. Към Очамчира (ново руско пристанище в Абхазия? Чудесно!", е заявил ръководителят на военното разузнаване.

В началото на юли вицеадмирал Олексий Нейчпапа, командващ украинските военноморски сили, е заявил, че Кримският мост се използва за доставка на оръжия, оборудване и техника за руската армия на фронта, така че този обект е военна цел, която трябва да бъде ликвидирана.

Според партизанското движение "Атеш" сред руснаците се разпространяват слухове, че украинските отбранителни сили създават "ударен юмрук", за да направят пробив към Крим.