Броят на французите, пострадали при връхлитането на бурята "Киърън“, се увеличи до 47 души, обяви министър-председателят на страната Елизабет Борне пред телевизионния канал BFM TV.

"В резултат на урагана двама души загинаха, а други 47 бяха ранени. На първо място, изразявам подкрепата си към всички жертви и семействата на жертвите“, подчерта Борн.

По-рано беше съобщено, че 16 души са ранени в резултат на разразилото се бедствие.

Френската спасителна служба поясни, че нейни екипи са предприели повече от 10 000 пътувания, за да подпомогнат преодоляването на последствията от урагана.

Ураганът, който връхлетя Франция в четвъртък вечерта, се превърна в най-разрушителния за последния четвърт век, се казва в комюнике на представители на френските електрически мрежи.

Поривите на вятъра достигнаха 55 м/с в Нормандия и Бретан. Височината на вълните надхвърли 20 м. Заради бушуващото бедствие властите евакуираха 1300  души. В някои райони на страната движението на високоскоростните влакове бе напълно преустановено. В Париж и редица общини в западната част на страната бяха въведени забрани за посещение на паркове. За момента щетите се оценяват на почти 500 милиона евро.