Британското външно разузнаване МИ-6 е предало на Офиса на Президента на Украйна и Генералия щаб нови разузнавателни данни, според които Русия е започнала да създава 4 и 5 линия на отбрана на местата, където Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са успели да се придвижат, съобщава украинският Telegram канал "Резидент“, като се позовава на свои източници в украинската президентска администрация.

Британското разузнаване е уверено, че бавният темп на контранастъплението не позволява на украинската армия да пробие руската отбрана, поради способността на противника да изгражда нови укрепления и минни полета, като се вземе предвид опитът от предишни битки.

Днес в Telegram бяха публикувани сателитни снимки на южния фронт, от които става ясно, че руската армия изгражда нови отбранителни линии, за което предупреди британското разузнаване.

Докато украинските въоръжени сили напредват на юг, руснаците укрепват отбранителните съоръжения, построени в края на 2022 г. - началото на 2023 г., а също така подготвят нови отбранителни линии.