Британското разузнаване анализира последиците от украинския удар по руски склад за боеприпаси във Воронежска област на 7 юли. Данните от анализа са публикувани в последния доклад на британското Министерство на отбраната в социалната мрежа Х.

Анализаторите припомнят, че в открити източници се посочва украинският удар с дронове по руски оръжеен склад в Сергеевка, Воронежска област, който е довел до почти пълното унищожаване на всичко, което се е намирали оръжейния склад.

Британското разузнаване нарича атаката "значителна загуба за руската армия", тъй като складът обхваща около 9 квадратни километра.

"Този ​​склад много вероятно е бил място за съхранение на боеприпаси земя-земя, както и малки оръжия за фронтова употреба. Това допълнително ще усложни вече проблемните логистични вериги на Русия и ще насърчи по-нататъшното разпръскване на такива съоръжения поради постоянната заплаха от украински удари", се посочва е доклада.

От британското разузнаване дотбелязват още, че "това отново показва, че Русия има проблеми с покриването на важни съоръжения дори в райони със значителна плътност на ПВО, тъй като това е зона в рамките на 80 км от границата с Украйна". 

"Русия не може да си позволи такива загуби, като се има предвид избраната от нея стратегия за "война на изтощение"... "Подобен подход изисква огромни количества боеприпаси. Сега Русия разчита на малкото си чуждестранни партньори за доставки, тъй като нейната собствена отбранителна индустрия се бори да отговори на нуждите на отпред", се посочва в заключителната част на доклада.