Руските войски съсредоточават основните си усилия на Авдеевско-Покровско направление, където понасят тежки загуби за незначителни успехи. Това се казва в ежедневния бюлетин на Министерството на отбраната на Обединеното кралство, резюме от който е публикуван в социалната мрежа Х.

През последните 72 часа на това направление се наблюдава висока оперативна активност на руските войски. Те са постигнали незначителни успехи в северната част на този участък от фронта по посока на селата Сокол и Евгеновка. По успоредна ос на около три километра на юг руските войски вероятно се приближават към покрайнините на село Новоселовка Первая, уточняват от британското разузнаване.

По на юг руснаците са постигнали малък напредък, въпреки интензивния обстрел на украински позиции западно от село Нетайлово по магистрала E50, се казва в доклада на военните на Лондон.

Освен това руските атаки срещу Невелское са отблъснати и селото вероятно остава под контрола на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

"През следващата седмица този сектор вероятно ще остане зона със значителен оперативен фокус, тъй като руските сили се опитват да поддържат оперативен темп въпреки значителните загуби“, обобщават от британското разузнаване.