Британското разузнаване заявява, че Русия е постигнала малък напредък на запад от Авдеевка през последните седмици и поддържа числено предимство,  като е в състояние да поеме загуби в жива сила и техника. Това посочва британското разузнаване в доклада на министерството на отбраната на Великобритания, публикуван в социалната мрежа Х (Twitter)

"Руските сили продължават постепенно да напредват на запад от Авдеевка. В края на март те почти със сигурност поеха контрола над две села Тоненкое и Орловка и продължават да напредват към други в района. Русия продължава да атакува няколко други точки на фронтовата линия, но постигна малък напредък през последните седмици", се посочва в доклада на британското ведомство.

"Русия поддържа значително предимство в конфликта, изпреварвайки Украйна по количество боеприпаси и оборудване. Русия набира около 30 000 души в армията всеки месец и най-вероятно ще може да поеме загубите и да продължи атаките, насочени към изтощаване на украинските сили", се допълва още.