Руските войски са навлезли в покрайнините на Часовой Яр, който се намира западно от Бахмут в Донецка област. Това се казва в последния доклад на Британското разузнаване в социалната мрежа X.

"Руските сухопътни сили вероятно са извършили ограничено проникване в източните покрайнини на Часов Яр (град, разположен на приблизително 8 км западно от Бахмут в източна Украйна). Те също така вероятно са установили контрол над Ивановске (село югоизточно от Часовой Яра)“, се казва в сводката

Междувременно се съобщава, че се водят тежки боеве в градските райони на Часов Яр, където ВСУ противодействат на настъплението на руските части.

"Вероятно руските сили остават от източната страна на канала, който минава през града и представлява пречка за тяхното напредване“, се отбелязва в доклада.

Според Британското разузнаване е много вероятно руските сухопътни сили да използват пехота, за да прочистят предградията. В същото време руските загуби са големи.

Украинските въоръжени сили съобщават, че руските войски извършват артилерийска атака на града с термобарични снаряди.

Разузнаването отбелязва, че Часов Яр вероятно ще представлява ценност за руските войски, тъй като се намира на стратегическа позиция на хълм. Градът има историческо значение и за украинските въоръжени сили, които използват Часов Яр като логистичен център.