Руските войски, вероятно, искат да съхранят артилерийските си снаряди на южния фронт и се опитват да "икономисват“. Това отбелязват от британското разузнаване в последната си сводка за военните действия в Украйна, предава РБК-Украйна.

Ведомството отбеляза, че през изминалата седмица както въоръжените сили на Украйна, така и на Русия са постигнали незначителни успехи в различни сектори на фронта. Руснаците са се опитали да настъпят в района на Кременная, а украинците са съсредоточили основните си усилия в района на Бахмут. Там руските сили са "нестабилни, но все още се задържат", добавят от разузнавателната служба.

От там отбелязват, че руските войници също продължават да правят опити за локални офанзиви в южната част на Донецка област, по-специално близо до Авдеевка. Но там нямат голям успех.

"На юг Украйна продължава да напредва поне в две направления, но е малко вероятно да успее да пробие основните руски отбранителни линии. В тази посока Русия най-вероятно е въвела режим на разпределение на артилерийските снаряди в опит да запази критични възможности за непряк огън“, добавят от разузнаването.

Те отбелязват, че в района на Херсон украинските военни държат малък плацдарм на левия бряг. Това представлява допълнителен проблем за руското командване, което вероятно е загрижено за уязвимостта на своя югозападен фланг.