В ежедневния си разузнавателен бюлетин от военните действия в Украйна Министерството на отбраната на Обединеното кралство отбелязва, че руските сили търпят "особено тежки загуби“ в битките около Авдеевка, която е една от трите области, в които се водят тежки наземни боеве, пише The Guardian.

Въпреки тежките боеве на Купянското и Луганското направление Министерството на отбраната съобщава, че нито една от страните не е постигнала значителен напредък.

"През последната седмица най-интензивните сухопътни боеве се водят на три направления: Купянското, Луганското и Авдеевското; и на левия бряг на река Днепър в Херсонска област, където украинските сили са създали плацдарм.

Нито една от страните не е постигнала съществен напредък на нито едно от тези направления. Русия продължава да понася особено тежки загуби около Авдеевка.

Докладите на очевидци предполагат, че малките летателни апарати (БпЛА) и артилерията (особено касетъчните снаряди) продължават да играят основна роля в прекъсването на атаките и на двете страни.

С настъпването на по-студеното зимно време в Източна Украйна има малко изгледи за големи промени на фронтовата линия".