Руските бойци от "Шторм-Z" е много вероятно да бъдат върнати на бойно дежурство с "незаздравели рани", посочва Министерството на отбраната на Обединеното кралство, предава The Guardian.

Някои членове на подразделението са се завърнали след ампутация на крайници, се посочва в последната актуализация на разузнавателната информация.

"Много е вероятно членове на руските части "Шторм-Z" да се връщат на бойното поле с незараснали рани и дори след ампутация на крайници.

Това е следствие от достоверни сведения, че членовете на "Шторм-Z", донецките милиции и групата "Вагнер" често са получавали минимално или никакво лечение.

Вероятно е новобранците, които съставляват голяма част от подразделенията на "Шторм-Z", да са особено склонни да получат лошо лечение. Една от причините е, че затворниците често нямат необходимите документи за достъп до военни болници. Въпреки че намалява натиска върху претоварената военномедицинска система, липсата на подходящо медицинско обслужване на бойното поле ще прехвърли административната и медицинската тежест обратно върху военните им части".