Продължават тежките, но безрезултатни боеве около град Авдеевка в Донецка област, където Русия започна мащабна офанзива и верочтно претърпя едни от най-големите загуби. Това се посочва в последния доклад на Министерството на отбраната на Обединеното кралство, публикуван в социалната мрежа Х (Twitter).

"През последната седмица продължиха тежките, но безрезултатни боеве около град Авдеевка в Донецка област, където Русия започна мащабна офанзива в средата на октомври 2023 г.

Русия вероятно е ангажирала в сектора части от до осем бригади (броят на войниците в една бригада варира между 1500 и 8000 военнослужещи). Тези части вероятно са претърпели едни от най-големите загуби на Русия за 2023 г. досега.

Руските националистически "военни блогъри" остро критикуват тактиката на военните в операцията. Характерът на операцията подсказва, че основното военно-политическо предизвикателство пред Русия остава същото, каквото е било през по-голямата част от войната.

Политическите лидери изискват завземането на още територии, но военните не могат да предприемат ефективни настъпателни действия на оперативно ниво", посочва докладът.