Бойци от "Вагнер" ще участват в обучението на въоръжените сили на Беларус, това съобщава Министерство на отбраната на Беларусл, цитира БЕЛТА.

На полигоните в Беларус е завършила подготовката, както и провеждането на бойното сближаване на поредната група подразделения на Въоръжените сили на Русия от регионалната групировка на войските (силите). Това са съобщили за БелТА от Министерството на отбраната на Беларус.

Както са предали от военното ведомство, в момента полигоните на въоръжените сили на Беларус се подготвят да приемат следващата смяна за съвместно обучение на военния персонал на Беларус и Русия. Предишната ротация на руските подразделения (РГВ (с)), която се е провела преди повече от месец, е приключила успешно. В случай на заплахи за съюзната държава, подразделенията на РГВ (с) са готови да осигурят сигурност и защита.

"Освен това, при пристигането на представители на ЧВК "Вагнер" и тяхното разпръскване на полигоните за обучение и взаимен обмен на опит, ще бъде обърнато специално внимание на методите и моделите за водене на бойни действия от въоръжените сили на Беларус."