Войници от сражаващия се на страната на Украйна легион "Свобода России“ са извършили диверсионна операция на територията на Русия. В резултат са унищожени няколко единици военна техника, съобщава УНИАН, като се позовава на пресслужбата на формированието.

Бойците са извършили саботаж в Пермския край на Русия. Техниката е била разположена на територията на военното летище Болшое Савино.

Освен това на 17 юли в Youtube канала на подразделението беше публикувано видео от операцията по ликвидиране на руската техника. На него военните отбелязаха, че изгореното оборудване вече няма да може да отиде на бойното поле и няма да се използва за транспортиране на руските войски.

"Сега техниката няма да отиде на фронта и руснаците няма да имат късмета да умрат за болните идеи на кремълското джудже, благодарение на истинските патриоти на родината им“, се казва в изявление на легиона.

Отрядът благодари и на своите войници, които се намират в Русия, за техния принос в борбата срещу руската армия.

"Докато нашите дронове и артилерия унищожават техниката на бойното поле, вие не й позволявате дори да стигне до линията на бойното съприкосновение. Предаваме на всеки съпротивител благодарността и подкрепата на легионерите! Бъдете смели и продължавайте – само заедно ще победим ", отбелязват от легион "Свобода за Русия".