Украински военни от Главното разузнавателно управление към Министерството на отбраната на (ГРУ), използващи безпилотни летателни апарати FPV, са атакували три землянки на руски военни и два склада за боеприпаси в на Харковското направление, пише New Voice.

"Военнослужещи от подразделението на крилото на Управлението за активни операции на отбранителното разузнаване на Украйна в Харковска област "демонтират" руски укрепления, взривяват полеви складове за боеприпаси и поставят в неизгодно положение руските нашественици", пишат от ГРУ.

В резултат на използването на десет FPV дрона разузнавачите са унищожили

три блиндажа,

два склада за боеприпаси,

една оборудвана руска позиция.

На 24 септември източници на NV в Министерството на отбраната са съобщили, че Главното разузнавателно управление е освободило Вовчанския завод за инертни материали в Харковска област, като е прочистило последната от тридесетте сгради на завода.

В края на август говорителят на Харковската оперативно-тактическа група Виталий Саранцев заявява, че руски военнослужещи са останали в завода за инертни материали във Вовчанск, Харковска област, и са блокирани там от няколко месеца. Представителят на ОТГ "Харков" заяви, че първоначално в завода е имало около 40 руски войници, но те са понесли загуби.