Руското настъпление на Торецко и Покровско  направление е улеснено от многобройни грешки на украинското командване, казва военният от "Айдар“ Станислав Бунятов в собствения си Telegram канал "Говорять Снайпер“.

"Командирите на батальони не предоставят реалната обстановка дори на съседните части, за да могат в бъдеще да свалят отговорността от себе си. Някои бойни формирования са дезориентирани. Няма ясно съгласувани планове за работа между бригадите, понякога дори батальоните. Политиката на командирите с корони на главите: "Имам своя зона на отговорност, другото не ме интересува“, "кой си ти, че да ме учиш“, пише Бунятов.

По негова информация "командирите на някои бригади/батальони правят глупости и докладват недействителна информация“, по-надолу по веригата докладват на Сирски, че ситуацията е под контрол, а той докладва това на Зеленски.

"Тези 2 направления се държат на някои командири на бригади, командири на батальони и командири на роти, които бодърстват ден и нощ, самостоятелно търсят начини да достигнат до приятелски организми, за да слепят някак си всичко“, пише Бунятов и призовава командирите на бригади да установят комуникация помежду си.