Руснаците се опитват да си върнат загубените позиции на Бахмутското направление, там непрекъснато се извършват щурмове. Това заяви Олес Маляревич, сержант от ротата за ударни безпилотни летателни системи "Ахил" от 92-ра отделна десантно-щурмова бригада, предава УНИАН.

"92-ра отделна десантно-щурмова бригада с други бригади работи дълго време на южното направление на Бахмут. Ние сме в активна отбрана. До момента противникът няма тактически или териториални успехи. Силите за отбрана правят всичко необходимо, за да гарантират, че руснаците няма да напреднат“, подчерта той в ефира на телевизия "Еспресо“.

Маляревич добави, че руснаците са натрупали достатъчно сили и средства за извършване на щурмове срещу украински позиции в района на Бахмут. Руската армия непрекъснато получава подкрепления и активно развива безпилотния компонент, казва военният.

"Врагът се опитва да промени тактиката, използвайки повече дронове. Тоест, ако по-рано пехотата и техниката бяха отпред, сега дроновете стават първи. Руснаците сега разчитат на БПЛА", отбеляза той.

На Авдеевското направление руските войски продължават да атакуват позициите на ВСУ. Ръководителят на Авдеевската държавна военна администрация Виталий Барабаш обясни, че почти денонощие е имало обилен снеговалеж - на места половин метър. Метеорологичните условия затрудняват битката и за двете войски.

Междувременно на Южното направление се съобщава за пленени руснаци от украинските сили. През последните дни такова желание са изявили 30 руски бойци.