Руската армия иска да отвори пътя към Угледар и да удари защитниците на града в тил. Това заяви представителят на пресслужбата на 79-та отделна десантно-щурмова Таврийска бригада Орест Дрималовски, цитиран от УНИАН.

Той отбеляза, че именно поради тази причина руските формирования бързат към село Константиновка в Мариинска община на Донецка област. "Това е изключително важно село, защото през него минава маршрутът от Мариинка за Угледар, така че противникът иска да отвори пътя към Угледар и да удари в тила групировката, която държи града“, подчерта Дрималовски.

Той говори и за ситуацията в района на град Курахово, Покровски район. "Курахово беше подложено на много силен артилерийски обстрел през последните седмици, руснаците използват авиационни бомби и в резултат на това местните къщи и жилищни сгради са първите, които пострадаха“, заяви Дрималовски.

По думите му през последните дни руснаците са използвали огранчено бронирана техника срещу украинските десантчици, но пехотни щурмове се провеждат всеки ден. "Врагът не намалява интензивността на атаките си, вражеската артилерия работи много активно по позициите на тавридските десантчици, авиацията също работи и вражеските дронове са много досадни - руснаците пускат до стотици FPV дронове на ден“, отбеляза представителят на пресслужбата на 79-а бригада. Той разясни, че ВСУ приземяват значителна част от безпилотните самолети с помощта на средства за радиоелектронна борба, но тези, които пробиват, силно пречат на логистиката на украинците, извършването на ротация и доставянето на боеприпаси на артилерийските системи.