Руските войски не са пробили отбраната на Въоръжените сили на Украйна в град Часов Яр (Донецка област). Това заяви представителят на 24-та отделна механизирана бригада на въоръжените сили на Украйна  "Крал Данийл“ Андрей Полухин, цитиран от УНИАН.

Той отбеляза, че ситуацията в ЧасовоЯр е следната: "там влизат малки руски пехотни групи“.

По думите му, руснацитее влизат в града и не излизат, защото остават блокирани заради контрола от украинските дронове:

"Окупаторите са там временно, нашите момчета веднага ги изтласкват... Тоест, това не може да се нарече консолидация или вклиняване, някакво движение по линията на отбраната“.

По-рано представител на пресслужбата на 24-та отделна механизирана бригада Иван Петричак заяви, че руснаците са успели да се вклинят в отбраната на град Часов Яр, но не се говори за факта, че украинските войници са загубили това селище. По думите му ожесточените боеве продължават.

Руснаците отдавна се опитват да окупират Часов Яр и получават ожесточен отпор от украинските войници. ВСУ съобщиха, че няколко малки руски щурмови групи от 3-5 души са успели да преминат през канала, но рано или късно биват унищожени.

Военният експерт Павел Нарожни обясни, че в град Часов Яр има канал Северски Донец, в него няма вода и той служи като укрепление на украинските войници. Анализаторът подчерта, че ако руснаците пресекат канала и се закрепят в това селище, тогава ВСУ "ще трябва да отстъпят много далеч“.