Близки и роднини на заложниците, отвлечени от ХАМАС в атаката от 7 октомври, както и критици на правителството започнаха общонационален протест в Израел. Всекидневникът Haaretz докладва, че демонстранти са блокираи главния път Аялон в Тел Авив и изписаха със спрей думите "300 дни изоставяне“ върху асфалта.

Участниците призоваха за споразумение за заложниците с ХАМАС и обвиниха израелския премиер Бенямин Нетаняху, че възпрепятства споразумението: "Спрете да саботирате“, гласи банер над магистрален мост, според вестника. Към настоящия момент се съобщава за един арестуван. В момента ХАМАС държи 115 от хората, които бяха отвлечени от бойци на 7 октомври, в Ивицата Газа.

Лидерът на израелската опозиция Яир Лапид също използва деня като възможност да критикува правителствената политика: "Всичко, което правителството ни предлага, е още война, още война и безкрайна война, която ще продължи години наред“, написа Лапид в публикация в социалната мреха X, добавяйки: "Наш дълг е да помним, че има и друг начин“.